Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

''άνθρωποι του Θεού'' και ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ



Είδε κι απόειδε ο ''άνθρωπος του Θεού'' τα αίσχη της κοινωνίας και κατέβηκε στην πηγή του κακού, στη Μύκονο για να αγιάσει τον τόπο.

 ''Ώιμε, τα ύστερα του κόσμου! Γέμισε ο τόπος από κίναιδους και θα ρίξει ο Θεός φωτιά να μας κάψει!'' 

Άναψε το θυμιατό του λοιπόν ο πάτερ και πήρε σβάρνα όλα τα σοκάκια της Μυκόνου.

Σε ένα από αυτά τα έξαλλα τα μέρη, τον βλέπει μία τρανς και του λέει:

"Πστ καλέ εσύ! Εσύ, εσύ η ψηλή με το μαύρο το ριχτό και το μούσι! Καλέ το τσαντί σου πήρε φωτιά!''

                                                                                                 (παλιό κλασικό ανέκδοτο)

Κι αφού από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, εμένα αυτό το ανέκδοτο μου φαίνεται πέρα για πέρα ρεαλιστικό γιατί πολλοί ''άνθρωποι του Θεού'' μόνο με καρναβάλια μοιάζουν πια.

Φιέστες με διάσημους για επίδειξη αγαθοεργίας, κουκουλώματα βιασμών, ρατσιστικά παραληρήματα.

Μια φορά κι έναν καιρό που λέτε τα έπαιρνα πολύ τοις μετρητοίς όλα αυτά και έχανα την πίστη μου. Πλέον δε τους χαρίζω το Θεό μου. Ο Θεός δεν είναι τσιφλίκι κανενός και όσοι θέλουν να μας επιβληθούν σαν άγιοι και σπουδαίοι να κάτσουν στο στασίδι τους. Φταίμε όμως κι εμείς που χωριζόμαστε σε δυο στρατόπεδα, σε αυτούς που σαν στραβάδια κρεμόμαστε από το στόμα τους και σε αυτούς που απογοητευόμαστε και τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι.

Δε βράζουν όμως όλοι στο ίδιο καζάνι και δε χρειάζεται κανείς να είναι πιστός για να συμπαθήσει αυτό το χαμόγελο,




ή να συγκινηθεί με αυτό το πρόσωπο 
Η ανθρωπιά πάντα θα έλκεται από την ανθρωπιά, ανεξαρτήτως θρησκείας, πίστης, καταγωγής. Κι η ανθρωπιά είναι αυτή που μας κάνει όλους συντρόφους κι αδερφούς.

Αλλά επειδή πάντα μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, εν έτη 2016 έχουμε κι εμείς τη δύναμη να τα αλλάξουμε όλα αυτά. Πώς; Μα με το να διαλέγουμε και να επιβραβεύουμε εκείνους που κάνουν τη διαφορά (από όλα τα μετερίζια) και κοντά τους να γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι άνθρωποι.




 

22 σχόλια:

  1. Καλημερα αναποδη! Ο παπας Στρατης λείπει, ας αναπαφθει η ψυχούλα του κι ας γινει παραδειγμα προς μιμηση!
    Ωραίο το ανεκδοτακι της Μυκόνου!
    Καλή συνέχεια στη μέρα σου!
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναποδίτσα μου,
    Καλημέρα!

    Φούντωσα με τις φιέστες της φιλανθρώπου μποτοξαρισμένης "μεγαλοκυρίας" (που μονίμως μνημονεύει με ξένα κόλλυβα), του φιλεύσπλαχνου "ποπ σταρ" και του παπαδαριού με τους μεγαλόσταυρους που στήθηκε σα... χορωδία.

    [...] Η Αποστολή ήρθε, έστησε το βαν της εκεί που νόμιζε, έφερε 200 κουτιά για 800 ανθρώπους. Οταν ρώτησα τι θα γίνει με τους υπόλοιπους που θα μείνουν χωρίς, μου είπαν "τόσα μπορούμε, τόσα θα δώσουμε". Όταν τους πρότεινα να πάνε σε ένα πιο μικρο gate που θα τους καλύψουν όλους μου είπαν ο Αρχιμανδρίτης είπε εδώ. Τότε κατάλαβα ότι μόλις είχα αγοράσει εισιτήριο για το σημερινό Τσίρκο. [...] (Από εδώ.)

    Έχεις απόλυτο δίκιο, επιβράβευση στους ανθρώπους που (πραγματικά) "κάνουν τη διαφορά". Είναι πάντα πίσω και μακριά από κάμερες και φιέστες, σιωπηλοί, εργατικοί, ουσιαστικοί, αποτελεσματικοί. Με ή χωρίς άμφια.

    Φιλιά πολλά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα στην τελική όταν είσαι άνθρωπος λειτουργείς και αυθόρμητα δεν έχεις το χρόνο και τη διάθεση να μελετήσεις τυχοδιωκτικά τις ενέργειές σου.

      Φιλάκια Νατάσα μου!

      Διαγραφή
  3. Και καλά κάνεις και δεν τους χαρίζεις το θεό σου! Η μόνη τους δουλειά είναι να απομακρύνουν τον κόσμο από την ουσία της πίστης, να βγάζουν χρήματα και να υποστηρίζουν κάθε τι αναχρονιστικό.
    Έχω γνωρίσει πάρα πολλούς παπάδες - αστέρια! Οι περισσότεροι στην αφάνεια, ακόμη και των μικρών κοινωνιών...
    Καλή συνέχεια, Ανάποδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε εκεί μπορεί να τους τροφοδοτούν και οι μικρές κοινωνίες που ξέρουμε πόσο καλές και αγαθές είναι... μουτς

      Διαγραφή
  4. Με καλύπτεις απόλυτα!! Μπορεί να μην έχω γνωρίσει εκείνους που αξίζουν στον χώρο της εκκλησίας (κι αυτό γιατί δεν βρίσκομαι εκεί καθόλου συχνά) δεν παύω να πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχουν! Και ο δικός μας Θεός βρίσκεται μακριά από διαχωρισμούς, μακριά από θρησκείες.. Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν κομμάτι της ζωής που είναι η εκκλησία γνωρίζουμε δέκα ανθρώπους για να μας μείνουν οι δύο. Θέλει λίγη περισσότερη συσπείρωση για να κοπεί ο αέρας στους συγκεκριμένους.

      Διαγραφή
  5. Χαχαχα!! Γελάω με το ανέκδοτο, δεν το ήξερα!
    Νομίζω ότι ορισμένοι πλέον έχουν χάσει εντελώς τη μπάλα, έχουν μείνει δυο χιλιάδες χρόνια πίσω, και μάλιστα ερμηνεύοντας τις γραφές κατά το δοκούν. Ένας έρχεται στις εκκλησίες, δέκα διώχνουν με τα λόγια και με τις πράξεις τους.
    Άνοιξες μεγάλο θέμα, και θα μπορούσα να πω, να πω και να πω... αλλά θα καταχραστώ το χώρο σου και δε θέλω.
    Φιλιά, Ανάποδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πεις να πεις και να ξαναπείς. Εδώ ο χρόνος και ο χώρος κυλούν ανάποδα. Το ανέκδοτο θα μείνει στην ιστορία και γελάνε και τα εγγόνια μας με αυτό αν δεν σταματήσουν τα τρώγονται με τους ανθρώπους..

      Διαγραφή
  6. Έχουν σαλτάρει όλοι μου φαίνεται...
    Το ανέκδοτο άλλωστε τα λέει όλα, εδώ και χρόνια! :)
    Όμως όπως λέει και η Αλεξάνδρα, υπάρχουν και παπάδες κανονικοί!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα Ανάποδη μας ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ανέκδοτο 90ς μη φοβάσαι να το πεις, ζήσαμε και τότε! χαχαχαχα
      Φιλάκια Πετρούλα!

      Διαγραφή
  7. Α εγώ τα έχω διαχωρίσει. Άλλο εκκλησία κι άλλο ο Θεός μου. Και δεν το γενικεύω. Υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις όπως ο συγχωρεμένος ο παπα-Στρατής που λέει κι η Αριάδνη. Αλλά σ' αυτή την κρίση που περνάμε τα τελευταία χρόνια, η εκκλησία έλαμψε και πάλι δια της απουσίας της. Και δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της (αφορολόγητης) περιουσίας της, τα συσσίτια και τα ευχολόγια. Μπορούσαν και έπρεπε να πάρουν ενεργό δράση για τη σωτηρία της χώρας.
    Άντε για τα πήρα κρανίο και θα γράφω ως αύριο.
    Ο Θεός μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγά μην πάρουν δράση, ε θα μοιράσουν λίγα ταπεράκια με ψηφοδέλτια μέσα και θα χειροκροτήσουν τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη. (μεμονωμένα γίνονται πολλά αλλά επίσημα ελάχιστα) κι εμείς το επίσημο καταγγέλλουμε γιατί αυτό είναι που διαμορφώνει το γενικότερο ήθος.

      Διαγραφή
  8. Ο εμετός που κυκλοφορεί ανάμεσά μας.. Ρε κατάντια με τις κάμερες και τα στημένα τους.. Τέτοιους θέλουν τα γαλόπουλα ανάποδή μου.. Τέτοιους, αφού μυαλό δεν βάζουμε ρε.... Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη τα λόγια σου, απόλυρα..Σε φιλώ κοπέλα μου, καλά Κούλουμα και καλή Σαρακοστή να χεις!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα πώς μου είχε διαφύγει αυτό το ανέκδοτο, πώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πιάνατε κάτω Ωμέγα tv εκεί είχε ολόκληρες εκπομπές αφιερωμένες σε ανέκδοτα.

      Διαγραφή
  10. Ο ίδιος ο Χριστός τους τα γύρισε ανάποδα κλωτσηδόν στο ναό της Ιερουσαλήμ, το ξέχασες; Τι σημαίνει αυτό , ότι απαρνήθηκε τον Πατέρα Του; Μαζί σου είμαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά το ανέκδοτο έγινε πραγματικότητα με την Κοντσίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά το ανέκδοτο έγινε πραγματικότητα με την Κοντσίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ίδιος ο Χριστός τους τα γύρισε ανάποδα κλωτσηδόν στο ναό της Ιερουσαλήμ, το ξέχασες; Τι σημαίνει αυτό , ότι απαρνήθηκε τον Πατέρα Του; Μαζί σου είμαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

και η αναποδιά έχει τα όριά της, οπότε ας κρατήσουμε μία κοσμιότητα